fbpx

Houtkachel installatie – Vrijstaande woning – Groningen

Groningen
Vrijstaand
Hydrobag

Gekozen opties

Warmtebron

Heatpipes

Grootte Hydrobag

1200 liter

Tweede warmtebron

Houtkachel met CV aansluiting

Plaatsing

Kruipruimte

Over dit project

Recentelijk hebben wij met succes een prachtige houtkachel installatie afgerond in de regio Groningen. Dit systeem is gebouwd volgens onze nieuwe configuratie, die sneller, gemakkelijker en goedkoper te installeren is. De installatie omvat twee rekken heatpipes en een 1200 liter hydrobag.

Een belangrijk onderdeel van dit systeem is de houtkachel met CV-aansluiting. Deze houtkachel helpt de verdere gaskosten te verlagen door warmte direct aan het centrale verwarmingssysteem toe te voegen. De bestaande CV-ketel is intact gebleven maar wordt nu ondersteund door de rest van de installatie, inclusief de houtkachel.

Daarnaast is power-to-heat aan dit systeem toegevoegd, zodat de klant het overschot aan energie van zijn PV-panelen kan gebruiken als thermische energie. Dit draagt verder bij aan het drukken van de gaskosten. Dankzij deze flexibiliteit kan de klant zijn huidige of nieuwe systeem slimmer aansturen zonder ernaar om te hoeven kijken.

De verwachting is een besparing van rond de 80% op de gasrekening, mede door de inzet van de heatpipes, power-to-heat en de houtkachel. Hoewel een warmtepomp later zonder al te veel installatie-uren aan dit systeem kan worden toegevoegd, is dit in eerste instantie niet geadviseerd vanwege de bestaande enkelwandige radiatoren. Dit kan op een later moment worden aangepast om de woning volledig gasvrij te maken.

Wilt u ook graag zo’n installatie of wilt u wat anders kijk snel wat mogelijk door contact met ons op te nemen.