Energie-Neutraal Concept

Er zijn verschillende factoren die samenwerken om een energie-neutraal concept te maken, hierin staat de Hydrobag centraal. Samen met onderstaande producten is het een realiteit om u woning energie neutraal te maken, zonder het verlies van comfort en het bezitten van een groot starterskapitaal. Dit maakt ons energie-neutraal concept uniek, reëel en aantrekkelijk. 

Alle producten die hier onder uitgelegd worden zullen als aanvulling dienen op de Hydrobag. Daarbij is het dus aan de woning in hoeverre de factoren worden toegepast om de meeste duurzame en economisch verantwoorde concept aangeboden wordt richting de klant.

foam, insulation, polyurethane

isolatie schil

Om de warmte verlies minimaal te maken bij de Hydrobag die geinstalleerd wordt in de kruip ruimte of achter een knieschot, wordt een isolatie schil om de Hydrobag geplaatst. Dit isolatie materiaal heet Pir isolatie en heeft een RD waarde van 5,6. 

Een buffervat van A kwaliteit verliest per nacht 4 graden aan warmte. Een Hydrobag met isolatie schil verliest 0,4 graden per 12 uur. Dit is een significant verschil en daarom is de isolatie schil essentieel voor elke Hydrobag installatie. 

HEat pipes

Heat Pipes zorgen ervoor met behulp van de zon en lichtingsstraling voor warmte in de Hydrobag. Water gevulde Heat pipes ten opzichte van glycol gevulde Heat pipes leveren 30% meer rendement op.

solar panels, heating, renewable energy

PV panelen

Een zonnepaneel of fotovoltaïsche paneel, kortweg PV-paneel is een paneel dat, met behulp van fotovoltaïsche cellen in het paneel, een deel van de fotonen uit het zonlicht omzet in elektriciteit. De zonne-energie die zo wordt opgevangen is een vorm van duurzame energie.

Warmte pomp

De Hydrobag heeft een unieke all-in one hoge temperatuur warmte pomp met een ingebouwde buffertank van 200 liter. Deze zal in de vier donkere maanden van het jaar dienen als back up van de Hydrobag.

Emmer-Compascuum
Midlaren

Besturingsysteem

De Hydrobag beschikt over een besturingssysteem die meedenkt in de temperaturen. Die er in de wintermaanden voor zorgt dat er bij min temperaturen het de Frost-protection inschakelt van de met water gevulde Heat pipes. De Hydrobag kun je ten alle tijden van afstand monitoren.