Hydrobag

Wat is een hydrobag?

Hydrobag is dé sleutel tot warmteopslag. Binnen no time tot wel 3m³/ 10m³ warmwater opslag creëren in een bestaande woning zonder enkele verbouwing. Hydrobag is een flexibele intelligente zak waarin je warmte op kunt slaan en die je in iedere beperkte ruimte neer kunt leggen, denk aan een kruipruimte of achter de knieschot van een woning. Een innovatief product dat ervoor zorgt om woningen onafhankelijk te maken van de gasaansluiting.  Een van de doelstellingen van de Nederlandse overheid om haar klimaatdoelstellingen te behalen, de Hydrobag gaat hierdoor een belangrijke rol spelen in de energietransitie.

De Hydrobag is bedoeld als bufferopslag voor warm water in combinatie met een warmtepomp en/of zonnecollector (incl. heatpipes). In de periode maart tot en met oktober kan de Hydrobag standalone opwarmen met behulp van heatpipes. Alleen in de vier resterende wintermaanden zal gebruik worden gemaakt van een back up, bijvoorbeeld een warmtepomp. 

Door zijn flexibiliteit is het eenvoudig om een zak van enkele kuub te plaatsen in bijvoorbeeld een kruipruimte. Mede door toedoen van het isoleren van een isolatieschil om de Hydrobag met een minimale Rd= 5,6 heeft het een beperkt warmteverlies van 0,5 graad per etmaal. 

Daarna kan een Ongeïsoleerde Hydrobag in de zomer zorgdragen voor koeling van de woning.

De data spreekt voor zich!

0 %
Gas besparing
0 %
Comfort
0 °C
Verkoeling in de zomer

Subsidie op de hydrobag

De Hydrobag is officieel gecertificeerd voor een subsidie traject. Dit zal het mogelijk maken om de Hydrobag makkelijker aan te schaffen zonder eerst het kapitaal te realiseren. En door dat het de gaskraan afsluit in je woning zal je in maand goedkoper uitvallen. Dit maakt het aantrekkelijker om een Hydrobag in u woning te installeren. 

Technische gegevens

 • De Hydrobag is een warmtebatterij.
 • De Hydrobag is voor (vloer)verwarming en tapwaterondersteuning geschikt.
 • En omdat het een gesloten systeem is (warmtewisselaar), is er geen kans op legionella. Dit maakt dit type systeem uitermate ook geschikt voor de grotere toepassingen zoals voor een hotel, horeca, camping, agrarische bedrijven, industrie of woonboerderij.
 • De Hydrobag is gemaakt van EPDM, een synthetische rubber dat wordt verkregen door polymerisatie van Ethyleen, Propyleen en een Di Monomeer + met speciale inlage. De Hydrobag is dampdicht en de lasnaden zijn sterker dan het materiaal op zich. Verder is de Hydrobag 400% flexibel. Kent door de kwaliteit van het materiaal een levensduur van 40 jaar.
 • De Hydrobag is bestand tegen meer dan 90 soorten chemicaliën en logen of zuren. Tevens is het materiaal UV bestendig, voor ozon en wortel vast. Ook is het materiaal bestand tegen micro-organismen en atmosferische invloeden (zure regen). Een overzicht van tegen welke chemische stoffen de Hydrobag bestand is, kan op aanvraag worden toegestuurd.
 • De Hydrobag kunnen in kruipruimtes worden gelegd en neemt daardoor geen leef (werk)ruimte in beslag. De grootte is variabel, van 500 tot 10.000 liter en kan op maat gemaakt worden. Het ledig gewicht is 1400 gram per m². De Hydrobag kan temperatuurverschillen opvangen van tussen -35° tot +135°. Wekt geen statische elektriciteit op.
 • De Hydrobag is 100% recyclebaar.
 • De Hydrobag wordt gemaakt in Nederland.
 • Uit onderzoek is gebleken dat de test-waarden van EPDM keer op keer de normen, DIN en ASTM – die ten grondslag liggen aan de productie van EPDM, overtreffen.
 • De Hydrobag kan aangesloten worden op zonnecollectoren, warmtepompen en bestaande gasinstallaties. Dit draagt bij tot een behoorlijke besparing. De Hydrobag zal mede ervoor zorgen dat de woning een beter energielabel krijgt!
 • Garantie op de Hydrobag bedraagt 3 jaar.
 • De verkoopprijs van de 2m³ Hydrobag is € 1.950,– (consumenten) en qua prijsstelling goedkoper dan vergelijkbare buffer vatten.
 • Terugverdientijd bedraagt circa tussen de 2 en 3 jaar afhankelijk van het woning en het verbruik.