fbpx

Energieneutrale vrijstaande woning 150 m2

Emmer-Compascuum
Vrijstaand
Energie-neutraal

Gekozen opties

Warmtebron

Heatpipes

Grootte Hydrobag

150×230

Tweede warmtebron

Warmtepomp

Plaatsing

Kelder

Over dit project

In Emmer-Compascuum is onlangs een energieneutrale vrijstaande woning gebouwd. Dit project is gericht op het minimaliseren van het energieverbruik en het maximaliseren van duurzaamheid. Om dit te bereiken zijn verschillende innovatieve technologieën geïnstalleerd.

Een belangrijk onderdeel van dit project is het gebruik van de Hydrobag. Dit is een flexibele bufferzak die onder de grond kan worden geplaatst.

Een ander belangrijk onderdeel van dit project zijn de heatpipes. Dit zijn buizen gevuld met een vloeistof die warmte opvangt en doorgeeft. Deze warmte kan vervolgens gebruikt worden voor het verwarmen van de woning.

Daarnaast is er ook een warmtepomp geïnstalleerd. Hierdoor is er minder energie nodig om de woning te verwarmen dan bij traditionele verwarmingssystemen.

Als back-up systeem is er een inductieketel. Dit is een verwarmingssysteem dat werkt op elektriciteit. Wanneer er onvoldoende warmte wordt gegenereerd door de andere systemen, kan de inductieketel bijspringen om de woning te verwarmen.

Al met al is de energieneutrale vrijstaande woning in Emmer-Compascuum een mooi voorbeeld van hoe innovatieve technologieën kunnen bijdragen aan duurzaamheid en het minimaliseren van het energieverbruik.