Alles over de Hydrobag

Energie besparen, of je pand energieneutraal maken met Hydrobag. Hoe werkt dat?

Met Hydrobag kun je veel energie besparen. Je kunt met Hydrobag zelfs je huis of pand volledig energieneutraal maken.

Hydrobag is een waterzak, leverbaar van een tot meer dan tien kubieke meter, voorzien van een isolatieschild. Hierin sla je water op dat is verwarmd door bijvoorbeeld heat pipes, zonnepanelen, CVI (inductie ketel) of een warmtepomp. Je gebruikt deze energie voor verwarming, bij voorkeur met een lage-temperatuur-verwarming zoals vloerverwarming.

Zeer innovatief materiaal

De Hydrobag is gemaakt van gepatenteerde Hydrobagfolie. Dit unieke, zeer innovatieve materiaal is een synthetisch rubber. De productiewijze is polymerisatie van ethyleen, propyleen en een di monomeer+. De Hydrobag is dampdicht. De lasnaden zijn zelfs sterker dan het materiaal zelf. Verder is de Hydrobag zeer flexibel. Het materiaal is oersterk en bestand tegen meer dan 90 soorten chemicaliën, logen en zuren. Ook is het materiaal UV- en ozonbestendig en wortelvast. Daardoor heeft het een levensduur van minstens 40 jaar.

Isolatie

Om het warmteverlies minimaal te maken plaatsen wij een isolatieschild om de Hydrobag. Het materiaal waarvan dit isolatieschild is gemaakt, is pir met een RD-waarde van 5,4. Voor minimaal warmteverlies is dit isolatieschild essentieel voor elke hydrobag-installatie.

COP

De Coefficient Of Performance (COP) is de verhouding tussen de opgenomen en afgegeven hoeveelheid energie. De COP van een Hydrobag ligt aanzienlijk hoger dan bijvoorbeeld van een buffervat met energielabel A omdat de Hydrobag in 12 uur slechts 0,4 oC warmte verliest, tegenover een buffervat ongeveer 4 oC.

Plaatsing

Hydrobag is een maatwerkproduct. Wij kunnen de Hydrobag op maat maken voor elke loze ruimte in de woning. Het is gebruikelijk om de Hydrobag te plaatsen achter de knieschotten of in de kruipruimte van de woning.

Veelgestelde vragen

Heel lang. Het gepatenteerde synthetische rubber waarvan de Hydrobag is gemaakt, is oersterk. De Hydrobag is bestand tegen alle gangbare chemicaliën, logen en zuren. Tevens is het materiaal UV bestendig en wortelvast. Ook is het materiaal bestand tegen micro-organismen en weersinvloeden zoals UV-straling en zure regen.

Je kunt met de Hydrobag heel veel energie besparen, veel meer dan met een buffervat. Zo kun je met Hydrobag nieuwe én bestaande huizen gasvrij maken. Dit heeft te maken met de hoge isolatiewaarde van ons innovatieve synthetische rubber. Bovendien plaatsen we om elke Hydrobag een pir-isolatieschil met een RD waarde van 5,4. Ter vergelijking: een buffervat van A-kwaliteit verliest per 12 uur 4 graden warmte, een Hydrobag met isolatieschil slechts 0,4 graden.