fbpx

Technische informatie Hydrobag

Hydrobag-voorkant

Energie besparen, of uw pand energieneutraal maken. Hoe werkt dat?

Bij de technische informatie over de Hydrobag beginnen we zelf wat de Hydrobag is. De Hydrobag is een flexibele, intelligente waterzak voor de opslag van warmte. De Hydrobag is gemaakt van innovatief gepatenteerd synthetisch rubber dat productie in elk gewenst model en elke benodigde grootte mogelijk maken. Daardoor is de Hydrobag ook in beperkte ruimtes te plaatsen, bijvoorbeeld in de kruipruimte of achter het knieschot van de woning. Dankzij de speciale isolatieschil is het warmteverlies van de Hydrobag minimaal. 

Een Hydrobag zorgt voor de energieopslag om uw woning, bedrijfspand of sportcomplex energieneutraal te maken.

halve hydrobag_rechts

Zeer innovatief materiaal

Een Hydrobag is gemaakt van gepatenteerde Hydrobagfolie. Dit unieke, zeer innovatieve materiaal is een synthetisch rubber. De productiewijze is polymerisatie van ethyleen, propyleen en een di-monomeer+. Een Hydrobag is dampdicht. De lasnaden zijn zelfs sterker dan het materiaal zelf. Verder is de Hydrobag zeer flexibel. Het materiaal is oersterk en bestand tegen meer dan 90 soorten chemicaliën, logen en zuren. Ook is het materiaal UV- en ozonbestendig en wortelvast. Daardoor heeft het een levensduur van minstens 40 jaar.

halve hydrobag

Isolatie Hydrobag

Om het warmteverlies te minimaliseren plaatsen wij een isolatieschild om de Hydrobag heen. Het materiaal waarvan dit isolatieschild is gemaakt, is EPS met een RD-waarde van 5,8. Voor minimaal warmteverlies is dit isolatieschild essentieel voor elke hydrobaginstallatie.

COP Hydrobag

De Coefficient Of Performance (COP) is de verhouding tussen de opgenomen en afgegeven hoeveelheid energie. De COP van een Hydrobag ligt aanzienlijk hoger dan bijvoorbeeld van een buffervat met energielabel A omdat de Hydrobag in 12 uur slechts 0,4 graden Celcius warmte verliest, tegenover een buffervat ongeveer 4 graden Celcius.

Plaatsing Hydrobag

De Hydrobagoplossing is een maatwerkproduct. Als de standaardmaten van de Hydrobag niet passen kunnen we deze aanpassen. Het is gebruikelijk om de Hydrobag te plaatsen achter de knieschotten of in de kruipruimte van de woning. Het aantal te plaatsen zonnepanelen en heatpipes hangen af van uw situatie en worden van te voren bepaald, alsmede de locatie en aansluiting van de warmtebron (warmtepomp, CV, houtkachel) en de besturingskast.